Pentru astfel de situatii, cea mai simpla optiune este o sacosica de panza, numita in limba engleza “tote”…adica un fel de “cara-de-toate”. Numele i se trage de la faptul ca are un singur buzunar mare si incapator.
De ce aveti nevoie?
- jumatate de metru de material pentru cele doua fete ale sacosei; la Ikea, metrajele costa cam 20 lei / metrul si majoritatea au o latime de 1,5 m; daca aveti noroc sa gasiti modele interesante in cosul cu bucati de materiale, veti iesi chiar si mai ieftin de atat;
- 2 metri de banda groasa, pentru manere; nu uitati sa asortati banda cu materialul cumparat; astfel de benzi gasiti in mercerii; in Bucuresti, puteti incerca cu incredere la magazinul Obor;
- Ata care sa se asorteze cu materialul si ata care sa fie in contrast cu materialul ales;
- Ace de siguranta;
De preferat ar fi sa folositi masina de cusut pentru a realiza sacosa. Daca nu aveti asa ceva, va trebui sa coaseti cu maxima atentie astfel incat sa nu aveti diferente vizibile intre cusaturi.
Primul pas este acela de a taia materialul si de a-l potrivit pentru cusut. Puteti face sacosa de ce dimensiuni doriti, dar ideal ar fi sa taiati doua bucati cu 40 cm lungime si 35 centimetri latime. Este important ca fata si spatele sacosei sa se potriveasca, asa ca atentie cum le taiati. De asemenea, veti mai taia si banda groasa in doua bucati…in functie si de cat de lung vreti sa fie manerul sacosei.
Dupa ce le-ati taiat, urmeaza pregatirea si coaserea manerelor. In primul rand veti aseza manerele pe fiecare fata a sacosei, potrivind marginea manerului la marginea materialului. Materialul va fi pus pe fata iar manerele vor fi asezate cu bucla in jos, ca in imagine.
Veti coase apoi de la un capat la celalalt al materialului, inclusiv manerele, folosind culoarea contrastanta de ata.
Indoiti apoi aproximativ 3 centimetri din partea superioara a materialului, astfel incat manerele sa ajunga in pozitia corecta.
Coasem din nou manerele de material, prin doua cusaturi paralele.
Asezam apoi cele doua parti ale materialului una peste cealalta, cu fata “comerciala” spre interior. Rotunjim mai intai colturile sacosei si apoi coasem cam la 1/2 cm de margine, folosind ata care se asorteaza cu materialul. Mai coasem o data cu ata care contrasteaza de jur imprejurul sacosei, fix pe marginea materialului, pentru a nu se destrama.
O intoarcem la fata si gata sacosa.
Spor la treaba !
Surse: ilovehandmade.ro ; purlbee.com