Cum sa iti faci o sacosa colorata tip “tote”?

Imagineaza-ti ca pleci grabita spre scoala sau spre birou si cartea groasa pe care vrei sa o citesti in metrou sau autobuz nu iti intra sub nicio forma in geanta. Daca mai punem la socoteala ca trebuie sa iti iei si o gustare pentru pranz sau niste fructe, deja lucrurile devin mult mai complicate.

Mai coasem o data cu ata care contrasteaza de jur imprejurul sacosei, fix pe marginea materialului, pentru a nu se destrama.

Pentru astfel de situatii, cea mai simpla optiune este o sacosica de panza, numita in limba engleza “tote”…adica un fel de “cara-de-toate”. Numele i se trage de la faptul ca are un singur buzunar mare si incapator.

Inainte de a va apuca de realizat o sacosa de panza, asigurati-va ca aveti prin casa ceva material potrivit. Trebuie sa fie haios, cu mesaj…sa il aiba pe vino-n-coa daca tot modelul este atat de simplu. Daca nu aveti prin casa, exista intotdeauna varianta Ikea, in cosul cu resturi de materiale.

De ce aveti nevoie?
  • jumatate de metru de material pentru cele doua fete ale sacosei; la Ikea, metrajele costa cam 20 lei / metrul si majoritatea au o latime de 1,5 m; daca aveti noroc sa gasiti modele interesante in cosul cu bucati de materiale, veti iesi chiar si mai ieftin de atat;
  • 2 metri de banda groasa, pentru manere; nu uitati sa asortati banda cu materialul cumparat; astfel de benzi gasiti in mercerii; in Bucuresti, puteti incerca cu incredere la magazinul Obor;
  • Ata care sa se asorteze cu materialul si ata care sa fie in contrast cu materialul ales;
  • Ace de siguranta;
sacosa de panza
De preferat ar fi sa folositi masina de cusut pentru a realiza sacosa. Daca nu aveti asa ceva, va trebui sa coaseti cu maxima atentie astfel incat sa nu aveti diferente vizibile intre cusaturi.
Primul pas este acela de a taia materialul si de a-l potrivit pentru cusut. Puteti face sacosa de ce dimensiuni doriti, dar ideal ar fi sa taiati doua bucati cu 40 cm lungime si 35 centimetri latime. Este important ca fata si spatele sacosei sa se potriveasca, asa ca atentie cum le taiati. De asemenea, veti mai taia si banda groasa in doua bucati…in functie si de cat de lung vreti sa fie manerul sacosei.
Dupa ce le-ati taiat, urmeaza pregatirea si coaserea manerelor. In primul rand veti aseza manerele pe fiecare fata a sacosei, potrivind marginea manerului la marginea materialului. Materialul va fi pus pe fata iar manerele vor fi asezate cu bucla in jos, ca in imagine.
sacosa de panza
Veti coase apoi de la un capat la celalalt al materialului, inclusiv manerele, folosind culoarea contrastanta de ata.
sacosa de panza
sacosa de panza
Indoiti apoi aproximativ 3 centimetri din partea superioara a materialului, astfel incat manerele sa ajunga in pozitia corecta.
sacosa de panza
Coasem din nou manerele de material, prin doua cusaturi paralele.
sacosa de panza
sacosa de panza
sacosa de panza
Asezam apoi cele doua parti ale materialului una peste cealalta, cu fata “comerciala” spre interior. Rotunjim mai intai colturile sacosei si apoi coasem cam la 1/2 cm de margine, folosind ata care se asorteaza cu materialul. Mai coasem o data cu ata care contrasteaza de jur imprejurul sacosei, fix pe marginea materialului, pentru a nu se destrama.
sacosa de panza
sacosa de panza
O intoarcem la fata si gata sacosa.
Mai coasem o data cu ata care contrasteaza de jur imprejurul sacosei, fix pe marginea materialului, pentru a nu se destrama.
Spor la treaba !
Surse: ilovehandmade.ro ; purlbee.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...