Crenguta cu quilling de primavara



Fasii de hartie
- 11 buc. albastru-inchis, latime 5 mm
- 10 buc. turcoaz, latime 5 mm
- 20 buc. violet, latime 5 mm
- 21 buc. roz, latime 5 mm
- 30 buc. verde-deschis, latime 5 mm
- 30 buc. alb, latime 5 mm
- 5 buc. jumatati galbene, latime 1,5 mm
Diverse
- O crenguta (de alun, de exemplu)

1. Pentru confectionarea fluturelui se pregatesc 5 bucati de fasii triple in hartie albastra, turcoaz si alba. Dintre acestea se spiraleaza trei forme  inchise cu circumferinta de 10 cm (aripile mari si corpul) si doua de 9 cm (aripile mici). Cercul corpului se modeleaza in forma de frunza, iar cel al aripilor in forma de picatura. Formele aripilor si ale corpului se lipesc conform descrierii, se lasa putin la uscat, dupa care se asambleaza fluturii. Antenele se obtin indoind in forma de W o fasie de hartie de culoare portocalie de 10 cm lungime. Se spiraleaza capetele inspre exterior, apoi se lipesc pe corp, asa cum se vede in imagine. Restul fluturilor se realizeaza in mod asemanator.


2. Pentru confectionarea frunzelor se pregatesc 10 bucati de fasii triple din hartie verde, din care se spiraleaza cercuri cu circumferinta de 11 cm. Acestea se modeleaza in forma de frunza si se lipesc in perechi.

3. Florile sunt alcatuite dintr-o jumatate de fasie galbena de 1,5 cm latime si una intreaga alba de 3 cm latime. Florile se spiraleaza conform decrierii, apoi se lipesc pe cate o pereche de frunze.

4. In final, florile si fluturii se prind pe creanga cu ajutorul unui pistol de lipit.

Tip: Daca in magazinele hobby nu gasim fasii de hartie gata taiate vom cumpara hartie ton de 50 X 70 cm care se pliaza in doua, obtinand coli de 50 X 35 cm. Din acestea se taie fasii de latime corezpunzatoare pe un suport cu ajutorul cutter-ului.
La compunerea modelelor ne va fi de mare ajutor o coala A4 milimetrica sau cu patratele pe care se contureaza patrate cu latura de 5 cm. Coala se pune intr-o folie.


sursa: arthobbycreativ.blogspot.ro
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...