Mastile din fructe pot fi folosite pentru a hrani firul de par, dar si pentru a-i reda sanatatea, stralucirea, aspectul matasos, pentru a-l feri de caderea sau albirea prematura. Un par sanatos impune o alimentatie echilibrata si o ingrijire atenta. Profita de fructe si ofera-i parului tau cele mai bune vitamine si minerale.
Kiwi si piersici – masca pentru par uscat
Cand este uscat si fragil, parul se confrunta cu un deficit de vitamina C. consuma aceste fructe bogate in respectiva vitamina si foloseste pulpa lor pentru prepararea unei masti hranitoare si hidratante, care sa-i redea parului supletea si stralucirea. Pentru acelasi efect, poti adauga si sucul de la doua piersici in samponul preferat.
Pepene galben si banana – masca de intinerire
Pepenele contine o cantitate mare de vitamina A, dar si de vitamine B si potasiu, iar bananele sunt o alta sursa importanta de potasiu.
Combinand cele doua fructe, obtii un piure delicios, dar si o masca excelenta ce hraneste scalpul, indeparteaza sebumul secretat in exces (e foarte buna si pentru parul gras) si tonifica radacina, prevenind caderea parului. Datorita vitaminelor si mineralelor, podoaba ta capilara va deveni moale si stralucitoare.
Avocado – masca hranitoare
Acest fruct contine o cantitate mare de vitamina E, antioxidant ce neutralizeaza efectul radicalilor liber si al razelor UV, vitaminele A, B, potasiu si grasimi mononesaturate ce contribuie la hranirea intensiva a parului.
Aplicarea unei masti de avocado (pulpa pasata) ajuta la fortificarea si revitaminizarea firului de par. Se poate prepara o masca hranitoare si purificatoare pentru parul incarcat de produse de coafat, clor ori sare amestecand pupla unui fruct cu doua linguri de iaurt.
Cum se aplica:
- Mastile se aplica dinspre radacina pe toata lungimea firului de par si se lasa sa actioneze 20 de minute, dupa care se spala in mod obisnuit, cu sampon.